gl518sm

phil at netroedge.com phil at netroedge.com
Tue Feb 5 23:26:44 CET 2002


Do you have a supported I2C bus host?  Did you check the syslog for
possible errors?  Is there anything in /proc/sys/dev/sensors?  (That's
where the files are which have the raw sensor data.)


Phil

On Wed, Feb 05, 2003 at 11:20:50PM +0100, Franssens wrote:
> I'm sorry,
> 
> in my previous email (just sent it)
> I forgot one module.
> Here's my new output:
> 
> Module                  Size  Used by
> gl518sm                 8096   0  (unused)
> i2c-proc                6064   0  [gl518sm]
> i2c-dev                 3712   0
> i2c-philips-par         2256   0  (unused)
> parport                24192   0  [i2c-philips-par]
> i2c-algo-bit            7712   0  [i2c-philips-par]
> i2c-piix4               3824   0
> i2c-isa                 1216   0  (unused)
> i2c-core               13328   0  [gl518sm i2c-proc i2c-dev i2c-algo-bit
> i2c-piix4 i2c-isa]
> root at Enterprise:~# sensors -s
> No sensors found!
> 
> 
> greetz,
> Anne
> 
> 
> 
> 
> 
> ----- Original Message -----
> From: <phil at netroedge.com>
> To: "Franssens" <dirkleni at rendo.dekooi.nl>; <sensors at Stimpy.netroedge.com>
> Sent: Tuesday, February 05, 2002 9:14 PM
> Subject: Re: gl518sm
> 
> 
> >
> > I don't see a bus driver listed.  In order to communicate with your
> > chip (a GL518SM, I presume), you need a i2c bus driver which supports
> > your hardware installed.  Assuming you have a PIIX4, a good start
> > might be to insmod i2c-piix4.  Good luck!
> >
> >
> > Phil
> >
> > On Wed, Feb 05, 2003 at 09:18:15AM +0100, Franssens wrote:
> > > I'm having quit some difficulties with lm-sensors.
> > > Everything, including installing and compiling worked great,
> > > but now it doesn't seem to recognize my gl518sm detectors.
> > > when I modprobe that module,
> > > and then perform a "sensors -s", it says; no sensors found!.
> > > But it really IS listed on your supported hardware page.
> > >
> > > some help:
> > > motherboard: FullYes (82440lx), pentiumII 300HMz, 96MB RAM.
> > >
> > > lsmod:
> > > Module                  Size  Used by
> > > gl518sm                 8096   0  (unused)
> > > i2c-proc                6064   0  [gl518sm]
> > > i2c-dev                 3712   0
> > > i2c-core               13328   0  [gl518sm i2c-proc i2c-dev]
> > >
> > > the problem was, that sensordetect did not detect that gl518sm,
> > > but a piix4 an an eeprom.
> > > The only output sensors would give me then, was some info from eeprom,
> > > NOT voltages or fans etc.
> > > then I manually tried to modprobe gl518sm, with success. (as you can
> see)
> > > but unfortunately;
> > > sensors -s now says: no sensors found!
> > >
> > > can you help me?
> > >
> > > thnx!
> > > Anne
> >
> > --
> > Philip Edelbrock -- IS Manager -- Edge Design, Corvallis, OR
> >    phil at netroedge.com -- http://www.netroedge.com/~phil
> >  PGP F16: 01 D2 FD 01 B5 46 F4 F0  3A 8B 9D 7E 14 7F FB 7A
> >

-- 
Philip Edelbrock -- IS Manager -- Edge Design, Corvallis, OR
   phil at netroedge.com -- http://www.netroedge.com/~phil
 PGP F16: 01 D2 FD 01 B5 46 F4 F0  3A 8B 9D 7E 14 7F FB 7A



More information about the lm-sensors mailing list