ticket 1415

Mark Studebaker mds at paradyne.com
Thu Oct 23 02:14:22 CEST 2003


mark h,
thanks for adding the glue to libsensors.
Obviously I forgot to do it when I added THF support.
I'll close the ticket.
mds

TN wrote:
> 
> Mark M. Hoffman wrote:
> 
> >* Mark M. Hoffman <mhoffman at lightlink.com> [2003-10-21 12:53:35 -0400]:
> >
> >
> >>Well, libsensors is indeed missing some code to support it - but that's as
> >>far as I got.  I'll try to commit something to CVS tonight.
> >>
> >>
> >
> >"It" is w83627thf...
> >
> >OK, I committed a partial fix - go ahead and try it.  I already see that
> >sensors doesn't report fan3 (which corresponds to "Power Fan" in P4C800
> >BIOS.)  I will start another thread on the mailing list about that...
> >
> >Regards,
> >
> >
> >
> 
> Hi Mark,
> 
> success.......I got the latest from cvs and sure enough, numbers! I'm
> not sure about a couple of these (ie. the voltage sensors seem to have 1
> or 2 weirdnesses about them), but it appears to be working. The fan
> speed & temperatures seem to make sense and change in a sensible manner
> (speed increases as temperature increases)
> 
> One thing I've noticed is that on my physically accessible servers, the
> temp readings seldom agree with the bios readings.....is there a
> calivration process I need to go through ?
> 
> Anyway, thanks again for listening.
> -Trevor.
> 
> fw:~# sensors
> w83627thf-isa-0290
> Adapter: ISA adapter
> Algorithm: ISA algorithm
> in0:       +2.89 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)
> in2:       +3.23 V  (min =  +2.97 V, max =  +3.63 V)
> in3:       +2.97 V  (min =  +2.68 V, max =  +3.26 V)
> in4:       +0.00 V  (min =  +0.08 V, max =  +1.34 V)
> in7:       +2.94 V  (min =  +2.68 V, max =  +3.26 V)
> in8:       +3.23 V  (min =  +2.70 V, max =  +3.29 V)
> fan1:        0 RPM  (min =  187 RPM, div = 32)
> fan2:     3214 RPM  (min = 3000 RPM, div = 2)
> temp1:       +32°C  (limit =  +60°C)                       sensor =
> thermistor
> temp2:     +37.5°C  (limit =  +60°C, hysteresis =  +50°C) sensor =
> PII/Celeron diode
> alarms:
> beep_enable:
>           Sound alarm disabled



More information about the lm-sensors mailing list