[lm-sensors] Loaded Modules but 'No sensors found'

embree at speakeasy.net embree at speakeasy.net
Wed Jan 11 05:37:59 CET 2006


I have searched in vain for a solution to my problem I was going to submit a support ticket but your website said to submit here instead. so here it goes.

I've followed all instructions I could find. It seems as if all modules get detected and load fine. Yet running 'sensors returns 'No sensors found'. Any thoughts?????

Kernel 2.6.14.5 (with gentoo patches)(SMP Opteron 64 bit)
lm_sensors 2.9.2
Motherboard Tyan Tiger K8W S2875 Bios 3.02

Here's all the relavant output I can think of. btw this is will all i2c debugging kernel options on)

lspci
Code:
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8151 System Controller (rev 13)
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8151 AGP Bridge (rev 13)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 PCI (rev 07)
00:07.0 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 LPC (rev 05)
00:07.1 IDE interface: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 IDE (rev 03)
00:07.2 SMBus: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 SMBus 2.0 (rev 02)
00:07.3 Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 ACPI (rev 05)
00:07.5 Multimedia audio controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 AC97 Audio (rev 03)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV35 [GeForce FX 5900XT] (rev a1)
02:00.0 USB Controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 USB (rev 0b)
02:00.1 USB Controller: Advanced Micro Devices [AMD] AMD-8111 USB (rev 0b)
02:03.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82541EI Gigabit Ethernet Controller (Copper)
02:05.0 Mass storage controller: Silicon Image, Inc. SiI 3114 [SATALink/SATARaid] Serial ATA Controller (rev 02)
02:0a.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. IEEE 1394 Host Controller (rev 80)
02:0b.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 61)
02:0b.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 61)
02:0b.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 62)


lsmod

Code:
Module Size Used by
nfs 211304 1
lockd 70096 2 nfs
sunrpc 162632 3 nfs,lockd
w83627hf 30480 0
hwmon_vid 3008 1 w83627hf
hwmon 3784 1 w83627hf
eeprom 8720 0
i2c_isa 7040 1 w83627hf
snd_seq 62080 0
snd_seq_device 10192 1 snd_seq
pwc 52492 0
videodev 12416 1 pwc
snd_intel8x0 37160 3
snd_ac97_codec 108568 1 snd_intel8x0
snd_ac97_bus 3008 1 snd_ac97_codec
snd_pcm 101000 3 snd_intel8x0,snd_ac97_codec
snd_timer 27208 3 snd_seq,snd_pcm
snd 63072 10 snd_seq,snd_seq_device,snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer
soundcore 12128 1 snd
snd_page_alloc 12240 2 snd_intel8x0,snd_pcm
i2c_amd756 8900 0
i2c_amd8111 7040 0
nvidia 4857712 12
sbp2 25860 0
ohci1394 35020 0
ieee1394 108664 2 sbp2,ohci1394
usb_storage 70400 0
usbhid 40032 0


Relavent dmesg
Code:
ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 19
NVRM: loading NVIDIA Linux x86_64 NVIDIA Kernel Module 1.0-8178 Wed Dec 14 16:58:07 PST 2005
i2c_adapter i2c-0: adapter [SMBus2 AMD8111 adapter at c480] registered
amd756_smbus 0000:00:07.3: SMBREV = 0x5
amd756_smbus 0000:00:07.3: AMD756_smba = 0x10E0
i2c_adapter i2c-1: adapter [SMBus AMD8111 adapter at 10e0] registered
ACPI: PCI Interrupt 0000:00:07.5[B] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 18
intel8x0_measure_ac97_clock: measured 50753 usecs
intel8x0: clocking to 48000
Linux video capture interface: v1.00
pwc Philips webcam module version 9.0.2-unofficial loaded.
pwc Supports Philips PCA645/646, PCVC675/680/690, PCVC720[40]/730/740/750 & PCVC830/840.
pwc Also supports the Askey VC010, various Logitech Quickcams, Samsung MPC-C10 and MPC-C30,
pwc the Creative WebCam 5 & Pro Ex, SOTEC Afina Eye and Visionite VCS-UC300 and VCS-UM100.
pwc Logitech QuickCam 4000 Pro USB webcam detected.
pwc Registered as /dev/video0.
usbcore: registered new driver Philips webcam
e1000: eth0: e1000_watchdog_task: NIC Link is Up 100 Mbps Half Duplex
i2c_adapter i2c-9191: ISA main adapter registered
i2c-core: driver [eeprom] registered
i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x50
i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x51
i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x52
i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x53
i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x54
i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x55
i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x56
i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x57
i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x50
i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0004, GE=0000, ADD=00a0, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a0, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x51
i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a2, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: SMBus protocol success!
i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a2, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a2, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: SMBus protocol success!
i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a2, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: client [eeprom] registered with bus id 1-0051
i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x52
i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a4, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a4, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x53
i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a6, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a6, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x54
i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a8, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a8, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x55
i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00aa, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00aa, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x56
i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00ac, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00ac, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x57
i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00ae, DAT=0002
i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00ae, DAT=0002
i2c_adapter i2c-9191: Driver w83627hf registered

Relevant /var/log/messages
Code:
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 19
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 NVRM: loading NVIDIA Linux x86_64 NVIDIA Kernel Module 1.0-8178 Wed Dec 14 16:58:07 PST 2005
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 i2c_adapter i2c-0: adapter [SMBus2 AMD8111 adapter at c480] registered
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 amd756_smbus 0000:00:07.3: SMBREV = 0x5
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 amd756_smbus 0000:00:07.3: AMD756_smba = 0x10E0
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: adapter [SMBus AMD8111 adapter at 10e0] registered
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 ACPI: PCI Interrupt 0000:00:07.5[B] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 18
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 intel8x0_measure_ac97_clock: measured 50753 usecs
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 intel8x0: clocking to 48000
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 Linux video capture interface: v1.00
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 pwc Philips webcam module version 9.0.2-unofficial loaded.
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 pwc Supports Philips PCA645/646, PCVC675/680/690, PCVC720[40]/730/740/750 & PCVC830/840.
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 pwc Also supports the Askey VC010, various Logitech Quickcams, Samsung MPC-C10 and MPC-C30,
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 pwc the Creative WebCam 5 & Pro Ex, SOTEC Afina Eye and Visionite VCS-UC300 and VCS-UM100.
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 pwc Logitech QuickCam 4000 Pro USB webcam detected.
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 pwc Registered as /dev/video0.
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 usbcore: registered new driver Philips webcam
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 rc-scripts: Configuration not set for eth0 - assuming dhcp
Jan 9 17:27:23 Gentoo64 e1000: eth0: e1000_watchdog_task: NIC Link is Up 100 Mbps Half Duplex
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-9191: ISA main adapter registered
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c-core: driver [eeprom] registered
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x50
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x51
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x52
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x53
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x54
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x55
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x56
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-0: found normal entry for adapter 0, addr 0x57
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x50
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0004, GE=0000, ADD=00a0, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a0, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x51
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a2, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: SMBus protocol success!
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a2, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a2, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: SMBus protocol success!
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a2, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: client [eeprom] registered with bus id 1-0051
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x52
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a4, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a4, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x53
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a6, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a6, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x54
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00a8, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00a8, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x55
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00aa, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00aa, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x56
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00ac, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00ac, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: found normal entry for adapter 1, addr 0x57
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (pre): GS=0000, GE=0000, ADD=00ae, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: SMBus Protocol error (no response)!
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-1: Transaction (post): GS=0000, GE=0000, ADD=00ae, DAT=0002
Jan 9 17:27:29 Gentoo64 i2c_adapter i2c-9191: Driver w83627hf registered


I'm lost I don't know what else to try. Any suggestion would be more than appreciated.

PS MY bios allow both ACPI version 1 or 2 I've tried both and got the same results.

Thanks in advance!!!!!!!!!






More information about the lm-sensors mailing list