[lm-sensors] [PATCH] hwmon (c7temp): new driver for VIA C7 CPU

Marco Chiappero marco at absence.it
Fri Sep 12 15:59:15 CEST 2008


 > I had a colleague of mine (Cc'd, hi Wilken :)) test your driver. The
 > voltage part appears to work, we saw in0 change from 0.96 V at 800 MHz
 > to 1.00V at 1000 MHz. However the temperature is always reported as 0
 > degrees C. We dumped the value of eax after the cpuid() call and it's
 > 0x0.
 >
 > Does this mean that Wilken's CPU lacks the thermal diode? Or could
 > this
 > be a bug in your driver? For reference, the CPU in question is:
 >
 > processor  	: 0
 > vendor_id	: CentaurHauls
 > cpu family	: 6
 > model		: 10
 > model name	: VIA Esther processor 1000MHz
 > stepping	: 9

Same thing here with the same CPU on a VIA EPIA SN10000EG motherboard. 
However I have CPU temperature reading through the SCH3112 chip.

vulcano:/usr/src ~> sensors
sch311x-isa-0a70
Adapter: ISA adapter
V5stby:      +0.00 V  (min =  +0.00 V, max =  +6.64 V)   ALARM
Vccp:        +0.95 V  (min =  +0.00 V, max =  +1.99 V)
V3.3:        +3.27 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.38 V)
V5:          +4.99 V  (min =  +0.00 V, max =  +6.64 V)
V12:        +12.19 V  (min =  +0.00 V, max = +15.94 V)
V3.3stby:    +3.30 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.38 V)
Vbat:        +3.18 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.38 V)
Case Fan:   1088 RPM  (min =    0 RPM)
PSU  Fan:   1459 RPM  (min =    0 RPM)
CPU Temp:    +47.2°C  (low  = -127.0°C, high = +127.0°C)
Int Temp:    +35.8°C  (low  = -127.0°C, high = +127.0°C)
NB  Temp:    +34.5°C  (low  = -127.0°C, high = +127.0°C)

c7temp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
in0:         +0.96 V
temp1:        +0.0°C

Cpuid output attached


Regards,
Marco
-------------- next part --------------
An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
Name: cpuid-c7
URL: <http://lists.lm-sensors.org/pipermail/lm-sensors/attachments/20080912/36ef0bd6/attachment.ksh>


More information about the lm-sensors mailing list