[lm-sensors] Patch: libsensors: add support for ACPI bus

Hans de Goede hdegoede at redhat.com
Thu Jan 1 22:51:56 CET 2009


Hi All,

The way the new atk0110 driver work it ends up being connected to an "ACPI" 
bus, this patch adds support for this to lm_sensors-3.0.3

With this patch the sensors output on an Asus board looks like this:

atk0110-acpi-0
Adapter: ACPI interface
Vcore Voltage:          +1.45 V  (min =  +1.45 V, max =  +1.75 V)
  +3.3 Voltage:          +3.38 V  (min =  +3.00 V, max =  +3.60 V)
  +5.0 Voltage:          +5.16 V  (min =  +4.50 V, max =  +5.50 V)
+12.0 Voltage:         +12.24 V  (min = +11.20 V, max = +13.20 V)
CPU FAN Speed:         1516 RPM  (min =    0 RPM)
CHASSIS FAN Speed:        0 RPM  (min =    0 RPM)
POWER FAN Speed:          0 RPM  (min =    0 RPM)
CHASSIS4 FAN FAN Speed:   0 RPM  (min =    0 RPM)
CHASSIS2 FAN FAN Speed:   0 RPM  (min =    0 RPM)
CHASSIS3 FAN FAN Speed:   0 RPM  (min =    0 RPM)
CPU Temperature:        +43.0°C  (high = +90.0°C, crit = +125.0°C)
MB Temperature:         +44.0°C  (high = +45.0°C, crit = +90.0°C)


Jean, can you please review this patch, if its ok I can apply it myself.

Thanks & Regards,

Hans


p.s.

Also see my related (to be written) ACPI versus native IC drivers post
-------------- next part --------------
An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
Name: lm_sensors-3.0.3-acpi-bus.patch
URL: <http://lists.lm-sensors.org/pipermail/lm-sensors/attachments/20090101/8202d820/attachment.ksh>


More information about the lm-sensors mailing list